Sitemap
Inloggen Aanmelden Voor Bedrijven
Volg ons op Twitter Volg on op Facebook Volg on op LinkedIn Geef je op voor onze nieuwsbrief Volg onze RSS feeds Ons YouTube kanaal
Feedback
Rotterdamse haven
Ontdek de loopbaanmogelijkheden voor Rotterdam in de haven en industrie voor elk opleidingsniveau. Kom direct in contact met werkgevers zonder intermediair!

De inhoud van watertalent.nl hangt af van de gekozen regio. De regio staat momenteel ingesteld op Rotterdam. Dit is op elk moment in te stellen.

Start watertalent.nl voortaan met deze regio.

Amsterdamse haven
Ontdek de loopbaanmogelijkheden voor Amsterdam in de haven en industrie voor elk opleidingsniveau. Kom direct in contact met werkgevers zonder intermediair!

De inhoud van watertalent.nl hangt af van de gekozen regio. De regio staat momenteel ingesteld op Rotterdam. Dit is op elk moment in te stellen.

Start watertalent.nl voortaan met deze regio.

 
Haven Loopbaan

AkzoNobel verdubbelt productie DME

donderdag 9 februari 2012

AkzoNobel Industrial Chemicals gaat de productiecapaciteit van dimethyl ether (DME) in zijn fabriek in het Europoort gebied opvoeren naar 45.000 ton per jaar.  De extra capaciteit wordt gebruikt om mee te kunnen groeien met de internationale vraag en om de markt te verzekeren van voldoende beschikbaarheid van DME. De capaciteitsuitbreiding maakt ook onderdeel uit van AkzoNobel’s ambitie om de eerste duurzame producent en leverancier van groene DME te worden. Dit moet in 2012 vorm krijgen.

DME
Dimethyl ether is geïntroduceerd in de jaren tachtig van de vorige eeuw als een milieuvriendelijk drijfgas voor spuitbussen etc. De DME-fabriek in de Europoort, met een capaciteit van 20.000 ton per jaar, startte in de jaren negentig. De capaciteitsuitbreiding komt in het vierde kwartaal dit jaar beschikbaar en is gebaseerd op bestaande technologie. De belangrijkste marktsegmenten voor drijfgas zijn verven, polyurethaan (PU) schuimen en cosmetica.

AkzoNobel Industrial Chemicals
Naast DME, produceert en verkoopt AkzoNobel Industrial Chemicals  zout, energie, chlooralkali producten en derivaten zoals ‘monochloroacetic acid’ (MCA) en metaalzouten. Alle producten zijn belangrijk in het dagelijkse leven en worden onder andere gebruikt voor de productie van auto-onderdelen, voeding, glas, plastic, medicijnen, ontvettingsmiddelen en textiel.

Bron: Port of Rotterdam